Australische Zwarte (Winter) Truffel*

Momenteel kunnen wij -in verband met de vacantieperiode in Italie- uw order wel verwerken maar pas vanaf volgende week maandag (20 augustus 2018) leveren.

Sinds kort kunnen wij u -via onze Italiaanse leveranciers- ook in de zomer de Zwarte (Winter) Truffel (t.melanosporum) aanbieden. Deze worden geimporteerd uit Australie waar het in onze zomer (natuurlijk) winter is en zij sinds enkele jaren zeer succesvol Wintertruffel weten te cultiveren.

Nadat Ian Hall eind jaren 70, begin jaren 80 de Zwarte Truffel uit Frankrijk naar Nieuw Zeeland had gehaald om daar te experimenteren met het planten van met truffelsporen "geinfecteerde" eikenbomen, kwam ook al snel Australie in beeld als potentieel truffelland. Het idee was simpel: door wintertruffels in Australie te laten groeien, wordt het mogelijk om het Noordelijk Halfrond in de zomer te voorzien van deze veel geprezen delicatesse. Inmiddels is de truffelproductie -zeker in Australie- op een zodanig niveau dat de droom van Ian Hall werkelijkheid is geworden, export van (Australische) Wintertruffels naar Europa en Amerika.  

De smaak van deze truffel is gelijk aan die van de bekende Wintertruffel uit Italie en Frankrijk alleen dan beschikbaar in onze zomer. 

Wellicht is de Wintertruffel niet het eerste waar u aan denkt om uw zomerse gerechten op smaak te brengen maar toch zijn er ook in de zomer genoeg mogelijkheden om te genieten van deze heerlijke truffel. De smaak van de zwarte delicatesse gaat immers uitstekend samen met het vlees van de barbeque (hamburgers, steaks, brisket) terwijl de zwarte truffel, ,doordat zij haar smaak niet verliest bij het verhitten, zich ook prima leent voor deze wijze van bereiding. Daarbij blijft -ook in de zomer- de combinatie van Zwarte Truffel en (roer)ei een fantastische culinaire belevenis.  

Beschikbaar juni - oktober

© 2007 - 2018 Dutch Truffle | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel